Småtegn ApS har varetaget fjerntolkning siden 1. september 2017.
Vi begyndte med det samme at tænke på, hvordan vi kunne udvikle fjerntolkning til en bedre platform til alle døve, CI og hørehæmmede.
 
Vi ønskede blandt andet et kø system. Vi var nervøse for at fjerne Skype, da det ville betyde at mange skulle sættes ind i et nyt system, så derfor undersøgte vi muligheden for at forsætte med Skype men tilføje en kø funktion.
 
Efter 2 mislykkede aftaler med 2 it firmaer, der skulle udvikle en kø-funktion, besluttede vi os for at kigge på andre lande.
 
Vi var på besøg hos et svensk firma i marts måned. Her kunne vi se hvor nemt og godt det fungerede med deres fjerntolkning.
Derfor indgik vi et samarbejde med nWise. Platformen er ligesom i Sverige hvor der er køfunktion og hvor man kan downloade en app fra Android eller IOS.
Det er lettere at bruge fjerntolkning via den nye platform end det er i dag med SKYPE.
 
Vi regner med at starte op med den nye platform til oktober. Vi kommer med en præcis dato senere. Desuden afholder vi en temadag i København – der vil vi fortælle nærmere om hvordan og hvorledes man bruger den nye fjerntolkning.
Vi vil igen være på besøg hos alle døveforeningerne og hjælpe alle med at downloade og komme godt i gang med den nye fjerntolknings app.
 
Vi får også en ny kundetjeneste hos os, hvor vi kan hjælpe alle med at logge på eller downloade programmet.
 
Vi glæder os meget til at kunne levere en bedre fjerntolkning til døve, CI og hørehæmmede i samarbejdet med Den Nationale Tolkemyndighed og nWise.
 
DNTM fortæller, at man er glade for at der nu kommer et køsystem, så det bliver nemmere for brugerne at ringe til fjerntolk. Det bliver også nemmere at følge med i, hvor mange der venter i kø. DNTM håber døve bliver glade for den nye tjeneste.
 
Vi håber at I også kan glæde jer til at bruge den nye fjerntolkning til oktober.
Hvis I gerne vil, at vi kommer og besøger din forening må I meget gerne kontakte os, så vi kan lave en aftale om hvornår vi skal besøge jeres forening.
 
Småtegn ApS/ Charlotte Brøndum